Een rozenceremonie – wat is dat?
Als je je verdiept in BDSM ben je vast de term ‘Rozenceremonie’ tegen gekomen. De Rozenceremonie is een oud gebruik binnen de BDSM. Het is een soort bevestiging van de D/s-relatie tussen Dom en sub. Sommige beschouwen het zelfs als een soort huwelijk.
De rozenceremonie
Zoals in veel ceremonies wordt ook in deze ceremonie gebruik gemaakt van veel symboliek, zodat de eeuwige verbintenis en liefde aan elkaar nog eens extra wordt gestipuleerd. De ceremonie is doorgaans een intiem samenzijn tussen de Dom en sub, vergezeld met een aantal goede vrienden/gelijkgestemden.
Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen inbreng hoe de ceremonie zal plaatsvinden en dat is natuurlijk prima. Maak er vooral je eigen ceremonie van. Wij geven je enkel wat tips en ideeën die je zou kunnen gebruiken, maar ook hierin bestaat geen goede of slechte ceremonie, er bestaat alleen ‘jullie ceremonie’, een ceremonie die bij jullie past.
Benodigdheden
1 witte roos met doornen (maar nog niet tot bloei), 1 rode roos met doornen (in volle bloei), 2,5 meter (lichte) ketting, kaarsen
Sub draagt een collar
Getuigen (beste vrienden)
De ceremonie
De sub houdt een witte roos vast, de Dom een rode. De Dom verwijdert de collar van de sub en haalt deze door de vlam van een kaars, vervolgens doet hij de collar weer om de nek van de sub en legt daarbij de eed van trouw af en belooft de sub te beschermen.
Met de doorn van de rode roos prikt de Dom in de middelvinger van de sub en laat twee druppels bloed vallen op de blaadjes van de witte roos. De Dom prikt zijn vinger en laat twee druppels bloed vallen bovenop de druppels van de sub. Vervolgens worden de wondjes aan de vingers tegen elkaar gelegd en wederzijds een eed van trouw afgenomen, terwijl het bloed zich met elkaar vermengt.
De getuige neemt een stuk van een ketting en trekt deze snel door het vuur en wikkelt het vervolgens om het paar. Op dat moment legt het paar weer de eed van trouw af. Dan worden de rozen tegen elkaar gedrukt en door het paar met elkaar verwisseld. De ketting wordt vervolgens verwijderd, in gepakt en bewaard.
De rozen worden in een vaasje gezet en de volgende ochtend worden de blaadjes geplukt en bewaard in een doosje. Dit doosje zal worden bewaard en worden meegenomen in het graf.
Dit is in het kort de ceremonie. Daar omheen kun je zelf natuurlijk mooie speciale dingen verzinnen, die bij jullie passen, zodat het ook écht jullie ceremonie gaat worden.
Symboliek
Bloed sub: het bloed van de sub symboliseert de maagdelijkheid.
Bloed Dom: hiermee toont de Dom de bereidheid zijn bloed te vergieten voor de sub, om deze te beschermen.
Samensmelting bloed: De samensmelting toont de vereniging van kracht, beiden één en hetzelfde vlees en bloed.
Uitwisseling rozen: het geven aan elkaar.
Ketting: een serie schakels welke alle gebeurtenissen voorstelt. Het door het vuur halen, symboliseert de reinheid van alle gebeurtenissen. Herinneringen worden hiermee weg gebrand. Deze ketting zal nooit meer voor iets anders worden gebruikt, dan voor eenzelfde ceremonie.
Rozenblaadjes: samenvoegen en mixen van de blaadjes versterkt het samenvoegen en bijeenbrengen van hun leven.
Eigen inbreng
Wat hier is beschreven vormt de basis van de ceremonie, maar je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aan geven. Bijvoorbeeld om muziek een rol te laten spelen, die toepasselijk is voor jullie en er een heel persoonlijke sfeer aan geeft.
Je kunt er ook voor kiezen elkaar te ringen na afloop. Er zijn bijvoorbeeld prachtige zilveren ‘collarringen’ te koop, die door de Dom links wordt gedragen en door de sub, rechts.
Je kunt vooraf een mooi gedicht voor elkaar schrijven en opdragen. Of je kunt de sub een permanent marker geven middels scarving, een tatoeage of brandmerk.
Je kunt de aanwezigen getuigen allemaal een witte kaars geven, als symbool van ‘reinheid, maagdelijkheid en onschuld’ en het gesmolten kaarsvet over het lichaam van de sub druppelen. De Dom kan daar zelf nog wat rood kaarsvet bij druppelen als symbool voor liefde, lijden en hartstocht.
Je kunt de ruimte versieren met witte lelies. Een lelie staat voor beminnelijkheid, zuiverheid, geestelijke liefde, vruchtbaarheid, reinheid en eenheid. De witte lelie is het symbool van pure onschuld en maagdelijke liefde.
Je kunt de ceremonie ook op allerlei mogelijke manieren laten beginnen. Kortom, geef je eigen sfeer en draai aan de ceremonie. Het is jullie ceremonie, dus jullie bepalen hoe het geheel zal verlopen. Maar het uniek.
Meer informatie
De rozenceremonie van Mrs Moriah en sub 2Bees
Tekst van de rozenceremonie van Mrs Moriah en sub 2Bees
Bronvermelding
Tekst: Mrs Moriah
Fotografie: 123rf.com
wij zijn op zoek naar een ceremonie meesteres voor onze rozenceremonie. Hebben jullie info hierover?
Wat zou je voor een informatie willen? Vaak wordt hiervoor iemand uit de nabije kennissen gevraagd. De invulling van de volledige ceremonie bepaal je uiteindelijk helemaal zelf.